Gyógyító kristályok

Hogy lehetek ennyire szerencsés,egy gyógyító kristály nyakláncot találok…
Vajon mit üzen ez nekem ?
Legutóbb körülbelül 10 éve kaptam üzenetet az égiektől a kristályokról.
Akkor még szkeptikus voltam velük szemben, valóban olyan csodálatos a hatásuk?
S mint már oly sokszor, most sem maradt el a válasz az égiektől, jól meg vicceltek vele, ahogy már sokadszor…

Egy rendezvényen voltunk, ahol tombolán sorsoltak nyereményeket,többek között ezekből a kristályokból (reméltem én nem fogok ezekből egyet sem) szinte az elsők között voltam, akinek Kihúzták a tombolám számát. Kimegyek, s mit nyerek ?- egy kristályt.
Kihúzom a következő nyertes számát, majd  elfoglalom a helyem, vagyis szeretném, hisz ismét engem húztak ki nyertesnek. Ismét az én nyereményem lett egy gyógyító kristály.
Ahogy tartottam a markomban őket, szabályosan lyukat fúrtak a tenyeremben, annyira égettek…fizikai fájdalmam lett tőlük, nem tudtam nem észrevenni, ezeket az érzéseket bizony ezek a kövek okozzák.

Ez így ment egészen az ötödik kristályig, amit megnyertem azon az estén…tudtam az égiek vicceltek meg, hisz már nem ez volt az első eset amikor így nyitották fel a hiszemem, higyjek bennük, jól látom,és hallom őket , s higyjem el a kristályok erejét.
Azóta hiszem, vagyis tudom, oda fent tudják mit, s hogyan alakítsanak az emberek megsegítésére, csak fel kell ismerni, észre kell venni a jeleket merre tartsunk, mi a dolgunk…
Figyeld a jeleket te is, hidd el te is megkapod a segítseget, ahogy mindenki más is…
Karneol
Elsőrorban a vérre hat, de gyomorpanaszok és bélproblémák kezelésére is alkalmas. Mivel a diétázóknak is segítségére van ezért a karneol rendkívül hatásos több más kővel együtt kombinálva fogyókúrás és lelki harmonizáló ékszer összetételében.A karneol javítja a vérképet, oldja a vérrögöket és véraláfutásokat, segít elállítani a vérzéseket, gyorsítja a sebek gyógyulását.

 

Gyomor – és bélproblémák esetén is hatásos: a bélflóra szabályozása, bélgörcsök, vastagbélgyulladás, szorulás megszüntetésére is ajánljuk.Használhatjuk anyagcsereproblémák esetében is. Javítja a szervezet ásványi – és tápanyagfelvételét.A karneol segít a vese – és hólyagkövek feloldásában, véres vizelésnél, és az ún. “női betegségeknél”A karneol csökkenti a koleszterinszintet is! Karneollal csökkenthető a láz és a lázrohamok könnyíthetők.Hatással van a lépre, májra, gyomorra és nyirokmirigyekre.Feszesebbé teszi a kötőszövetet, jól hat érfájdalmak és visszér esetében.Csalánkiütés ellen is használatos
Rózsakvarc
 A szerelem istene rejtette el a földünkben, hogy az emberek megismerhessék a megbocsátást és a szeretetett. Már az ókorban a szerelem kövének tartották, szerelmi varázskőnek számított. a feltétel nélküli szeretet és a béke köve. A szívcsakra* gyógyítója, a szeretet igazi értelmére tanít. Indiában a szent rubin kő helyettesítője volt, Prágában pedig a Vencel- kápolnát díszítették vele.
Ő a nagy kibékítő, bevonzza a szerelmet, megtanít elengedni másokat, megbocsátásra szólít fel, hogy a kapcsolatok magasabb szintre léphessenek.
A rózsakvarc eltávolítja a negatív energiákat, pozitívvá változtatja az emberek gondolkodását, és segít megtalálni a szeretet útját.
Érzelmileg átélheted a világ szeretetét, megtanít önmagunk elfogadására, megnyitja szívünket, hogy befogadjuk a szeretet érzését. An­nak, aki mind ez ideig érzéketlen volt a szeretetre, képessé válik, hogy befogadja ezt az érzést. Nagyon finom rezgései vannak, jó kísérőnk a gyógyítás és a spiritualitás *útján.
Tisztítja a vesét, a mellékveséket, enyhíti a szédülést, méregteleníti a májat. Jótékonyan hat a mellkas és a tüdő problémáira. A rózsakvarcról azt tartják, hogy fokozza a termékenységet, férfiaknál növeli a potenciát és kiválóan oldja az érzelmi ridegséget.
Segít a harag feldolgozásában, tompítja a szerelmi bánatot, visszaadja a lelki egyensúlyt. Kiválóan semlegesíti a negatív-és föld sugárzásokat, hatékonyan véd a vízerek ellen. A tévé és a számítógép négy sarkába helyezzünk el ökölnyi rózsakvarcokat, az ezekből kiinduló erergiavonalak egy pontban futnak össze, amelyek létrehozzák az életpiramist, ami semlegesíti a káros kisugárzást. Sclerózis multiplex esetén aranyba kell foglalni a rózsakvarcot és magunknál tartani.
Megnyugtatja az idegeket, mindenki számára nyugodt alvást biztosít. Segít a harag feldolgozásában, a félelmek legyőzésében, az agresszió megszüntetésében. A vele való meditáció során, az elnyomott érzelmek felszabadulnak, és helyébe szeretett energia áramlik, majd megtelik a szívünk melegséggel.
A rózsakvarc az érzelmi gyógyítás terén, főleg a gyerekként átélt traumák kezelésében nagyon hasznos. Megszünteti a negativitást, és a szív csakrát megnyitja az egyetemes szeretet felé.
 
 
Obszidián 
Az obszidián egy vulkanikus kőzetüveg, amely már az ókor óta ismert. Az obszidián sok elfeledett képességet újra felszabadít. Nagyon jó földelésre, illetve hatékonyan feloldja a félelmeket, blokkokat. Csökkenti a fájdalmakat és a görcsöket.
Gyógyhatása: Az életerőre, földelésre nagyon jó. Blokkok, félelmek, sokk ellen. Az obszidián az elveszett tudattartalmat hozza a napvilágra, mint pl. gondolatok, amelyek közvetlenül egy sokkos élmény előtt és közben oldódnak meg. Az obszidián sok elfeledett képességet újra felszabadít. Segíti a tisztánlátás képességének kialakulását.
Az obszidián egy sebet gyógyító kő, különösen a vágott sebeket zárja össze gyorsan. Nagy segítség lehet a hideg kezeknél és lábaknál, érszűkületnél. Csökkenti a fájdalmakat és a görcsöket. Igen hatásos gyulladásokkal szemben. Fokozza a vérellátást, segíti az emésztő folyamatokat, azáltal, hogy megerősíti a eleket.
 
Ametiszt
Légzési és asztmatikus problémákkal szenvedőknek is hatékony segítsége lehet. Enyhíti a torokfájást, tisztítja a vért, kiegyenlíti a vérnyomást, ill. javítja a látást, sőt színvakság gyógyítására is használják. Jótékony hatással bír a bőrbetegségekre, gyakran használják migrénes fejfájás ellen is. Erősen méregtelenítő hatású.erősen védelmező kő, viselőjének segít kivívnia a jogos igazát, de védelmez tolvajok, betörők és átkok ellen.
 
 
Krizokolla
Nem csak testi síkon, de lelkiekben is nyugtató hatással bír. Növeli a kreativitást, a belső egyensúlyt. Mivel a torokcsakra egyik köve, a kommunikációra, önkifejezésre is áldásos hatással van. Hangsúlyozza, hogy a szavaink és a cselekedeteink a körülöttünk élőkről szólnak. Az együttérzésre segíti ráhangolódni, hiszen a szeretet legtisztább energiájával vibrál. Tökéletes az érzelmi kötelék megerősítésére, a megbocsátás és a béke köve. Ösztönzi az inspirációt és a kreativitást, stabilitást és nagy belső erőt biztosít.A kő energiája gyengéd, harmonikus módon működik. Segít a félelem, bűntudat, szorongás enyhítésében és reményt hoz. A krizokolla egy lelki zseblámpa, amely megvilágítja az élet sötét területeit és segít felszínre hozni azt. Segít a negatív gondolatokat megvizsgálni, majd elengedni őket. Egy nagyon hasznos mert segít kifejezni az érzelmeinket, az önkifejezés és a kommunikáció köve. Enyhíti a stresszt és az érzelmi feszültséget. Segít hogy a nehéz helyzeteket pánik nélkül kezeljük, ezért boldogabbá és nyugodtabbá válunk.
 
Kalcedon
 
A kalcedon főleg a torokcsakra területén fejti ki hatását, e tájék betegsége és zavarai esetén alkalmazzák. Gyógyítja a légúti megbetegedéseket, a pajzsmirigy betegségeit. A mentális problémák, mint dadogás és egyéb beszédzavarok is a kalcedontól javulnak. A torok területén jelentkező blokádokat felszámoló hatása miatt e kő ragadványneve: „a szónokok köve”. Ezen kívül különféle szemproblémák és zöldhályog ellen használják. 
 
Amazonit:
 
– lelkierő, depresszió, pajzsmirigy, máj, csontritkulás, menstruációs panaszok, elektromágneses szennyeződés
Az amazonit gyógyító tulajdonságai a torokcsakrára hatnak, segítve, hogy megtaláljuk a saját hangunkat, meg tudjuk védeni az igazunkat. Vitás esetekben segít túllendülni a nehézségeken, hogy a tulajdonosa megtalálja a helyes szavakat a helyes hangsúllyal. A társadalmi hagyományok mint például a nemi szerepek és a kulturális elvárások, gyakran elhomályosítják a belső igazságot, de az amazonit minden síkon teremtő erővel tud segíteni.
A szemet gyönyörködtető esztétikája mellett az amazonit kristály bölcsességet ad a tiszta és érdektől mentes szenvedély felismerésére a szívcsakra energizálásával és támogatásával.
 
Fluorit
 
 
A testben mindent tisztít, megszűr, eloszlat és újraszervez, ami nincs megfelelő állapotban. Ez a legjobb kristály a rendezetlenség bármilyen formájának megszüntetésére.
A fluorit földeli és egyesíti a spirituális energiát. Erősíti az előítéletektől mentes tárgyilagosságot, és fokozza az intuitív képességet, jobban tudatosítja bennünk a magasabb rendű spirituális valóságot, és meggyorsítja a spirituális eszmélést; valamint összpontosítja az elmét és az univerzális gondolkodáshoz kapcsolja.Előnyös a fogak, a sejtek és a csontok számára; megjavítja a káros DNS–eket. Hatásos a vírusokkal szemben, különösen elixírként alkalmazva. Regenerálja a bőrt és a nyálkahártyát, főként a légutakban; gyógyítja a fekély és a sebeket. Jó hatással van a megfázásra, az influenzára és az arc–, illetve homlok üreg–gyulladásra.
 
Borostyán
A borostyánkő stabilitást hoz az életbe, de ösztönöz is azzal, hogy hajtóerőt biztosít a terveink eléréséhez. Meleg, fénylő energiái vidám, mesterkéletlen beállítottsággá alakulnak át, amely azért tiszteletben tartja a hagyományokat. Segíthet semlegesíteni az öngyilkosságra és a depresszióra való hajlamot.A borostyánkő serkenti az elmét, megtisztít a depressziótól; előmozdítja a pozitív gondolkodásmódot és a kreatív önkifejezést. Egyensúlyt teremt, türelmessé tesz, bátorítja a döntések meghozatalát, jótékonyan hat az emlékezetre. Rugalmassága szerteoszlatja az ellenkezést.Békességet teremt bennünk, és erősíti a bizalmat.A borostyánkő fejleszti az önzetlenséget, a bölcsességet.Enyhíti a reumatikus fájdalmakat, lázcsillapító hatású, elősegíti a sebgyógyulást, hasznos segítség fogzás idején. Fokozza az optimizmust és az életörömöt. A borostyánkő a csakrák rendkívül hatékony tisztítója és gyógyítója. Fizikai szinten életerővel itatja át a testet, és megvan az a képessége, hogy kivonja a betegséget a testből. A fájdalom és a negatív energia elnyelésével lehetővé teszi, hogy a szervezet visszanyerje az egyensúlyát, és önmagát gyógyítsa. Csillapítja a stresszt. Együtt rezeg a torokkal, jótékonyan hat a golyvára és más torokproblémákra; gyógyítja a gyomrot, a lépet, a vesét, a húgyhólyagot, a májat és az epehólyagot; enyhíti az ízületi problémákat, valamint erősíti a nyálkahártyát. Elixírként és sebgyógyításra használva kitűnő természetes antibiotikum. Serkenti a napfonatcsakrát, és segíti az energiák földelését a testbe.
 
Topáz:
Általános erősítő. Aranyér, gyomorfekély ellen jótékony hatású. Idegrendszer, lép, nyirokmirigyek, vérkeringés működésére pozitív hatást gyakorol. Lelki téren is alkalmas, pl.: depresszió, félelem, indulatok, kimerültség kezelésére.
 
A topáz színe változatos. A tiszta topáz átlátszó színtelen, de gyakran tartalmaz impuritásokat, melyek elszíneződését okozzák. Legjellemzőbb és legelterjedtebb szín a sárga, de gyakoriak a víztiszta és kékszínű, ritkábbak a rózsaszínű kristályok. A topázkristályok többnyire tiszták és átlátszók.  Igen jellemző a topázra, hogy dörzsöléssel könnyen elektromos lesz s apró papírdarabkákat magához vonz. E tulajdonsága szintén alkalmas hozzá hasonló más ásványoktól való megkülönböztetésére. 
 

Citrin
Az ezotériában rendkívül fontos kő. A napfonat csakra köve, a gyomor és a belek, a hasnyálmirigy problémáin segít és hasznos a cukorbetegségnél. Melegíti és erősíti az idegeket, megszünteti az idegességet. Pszichikai hatása: erősíti az értelmet, a derűt és a jókedvet. Dinamikussá tesz. Életörömet közvetít. Segít a depresszió leküzdésében. Elerőtlenedés esetén elmulasztja a fáradságot, önbizalmat, bátorságot és új életenergiát önt belénk. Energiát adó kő. A legerősebb aura védő!

 

 

 
 
 
Smaragd
Fizikai szinten a smaragd felgyorsítja a gyógyulási folyamatot tisztító és méregtelenítő hatása révén.Érzelmileg a smaragd enyhíti a mély rejtett félelmeket és a szorongást, és lágyan oldja a bánatot és fájdalmat.Mentálisan: a smaragd bölcsességet, értelmet és tiszta felfogást biztosít a beszűkült gondolatok elengedése által.Pszichésen: feloldja az értéketlenség érzését, így befogadóvá tesz az igazi bőség beáramlásáraSpirituálisan: segít befogadni a spirituális áldásokat, amelyek életedbe áramlanak a nyitott, kiengyensúlyozott, harmónikus és együttérző szív csakrán keresztül.Mágikusan: a smaragdot próféciához és jövőbelátáshoz társítják.
Meditáció:  kitisztítja a túlhaladott viselkedési mintákat, így hasznos meditációs eszköz.
Egyéb információ: Manifesztáció – céljaid megvalósításához helyezz egy smaragdot a célodat ábrázoló fotó vagy rajz mellé az oltárodra.
Achát
Kiegyensúlyozó, elnyeli a negatív energiákat, segíti az újrakezdést.  Nyugtató kő, gyógyítja az érzelmi sérüléseket, szívfájdalmat. Támogatja a realitásérzéket, problémamegoldást. Alkalmazható szemre, üreges szervekre (gyomor, méh, stb), véredényekre és bőrre. A terhesség védőköve, főleg az anyaméhhez hasonlatos rajzolattal rendelkező példányok. A gyökércsakra ásványa. “Az ahát stabilizálja az aurát, elnyeli és átalakítja a negatív energiákat. Tisztító hatása fizikai és érzelmi szinten erőtjes. A szívre helyezve jótékonyan hat az érzelmi rendellenességekre, amelyk gátlják a szeretet elfogadását. A hasra téve vagy elixírként fogyasztva serknti az emésztést és enyhíti a gyomorhurutot. Gyógyítja a szemet, a gyomrot és a méhet, tisztítja a nyirokrendszert és a hasnyálmirigyet, erősíti a hajszálereket, orvosolja a bőrbetegségeket.”
Jáspis
A jáspisokról összefoglaltan elmondható: erősíti az ellenálló erőt, segíti az emésztést, alkalmazható hasi gyulladás, felfúvódás esetében. Erősítik a hólyagot, segítenek a vesebetegségek, vesekövek esetében, a nemi szervek betegségein. Szabályozzák a bélmozgást, erősítik az egész bélrendszert. A vércukorszintre gyakorolt hatásuk miatt nagyon hasznosak a cukorbetegek számára. Fokozzák a kitartást, elősegítik a kiegyensúlyozottságot, megnyugtatnak, segítenek belátni a hibákat és leépíteni a bűntudatot. Növelik a lelki erőt, újult életerőt adnak. 
Jáde
a keleti kultúrákban jól ismert szerencsekő hírében áll. A talizmánként viselt kőnek a legelterjedtebb változata zöld színű, de ismeretes kék, narancssárga, vörös, barna és természetes fekete verziója is.Méregtelenítő, sebgógyító, és a test mellett a lelket is erősíti. Amulettként védelmet nyújt a rossz szándékú energiák ellen. Fokozza a termékenységet, terhesség esetén is ajánlott. A szívcsakra egyik kristálya.
 
 
 
Füstkvarc
 
A füstkvarc nagyszerű ellenszere a stressznek. Segít a nehéz időszakokat nagy lelki nyugalommal tolerálni, megerősíti az elhatározásokat.
Pozitív rezgéssel tölti meg a teret. Megtanít arra, miként váljunk meg bármitől, ami többé már nem szolgálja a javunkat.A füstkvarc csillapítja a félelmet, javít a depressziós hangulaton és érzelmi megnyugvást biztosít. Csökkenti az inkarnációs lét kiváltotta öngyilkossági hajlamot és vegyes érzelmeket. Segít a fizikai testünk és szexuális természetünk elfogadásában, növeli a férfiasságot, valamint tisztítja a gyökércsakrát, így a szenvedély természetes módon áramolhat. Ez a kristály enyhíti a rémálmokat, és egyértelművé teszi az álmainkat. Amikor negatív érzelmekkel kerülünk kapcsolatba, finoman szétoszlatja ezeket.
Mivel a füstkvarc  természetes módon sugarakat bocsát ki, kitűnően lehet gyógyítani vele olyan betegeket, amelyeknek kemoterápiára vagy sugárkezelésre van szükség.Enyhíti a fájdalmat, beleértve a fejfájást is, valamint jótékonyan hat az ivarszervekre, az izom– és az idegszövetekre, a szívre.Oldja a görcsöket, erősíti a hátat és az idegeket. Elősegíti az ásványi anyagok felszívódását, és szabályozza a testen belüli folyadékokat.
 
Tigrisszem
A tigrisszemmel kapcsolatos mágikus hatások ismerete igen régi korokra nyúlik vissza. Már a régi időkben is úgy tartották, hogy a tigrisszem olyan kő, amely felvidítja a viselőjét és élesíti az elméjét. Erősíti a barátságokat és megvéd a hamis barátságoktól.
 Elősegíti a „tiszta” szemmel látást, segít, hogy magunkat és a körülöttünk lévő világot perspektivikusabban lássuk, ennek köszönhetően figyelmesebben tekintsünk környezetünkre. Ezzel a fokozott megfigyelési képességgel könnyebben tudunk döntéseket hozni és problémákat megoldani. Azoknak az embereknek, akik nehezen hoznak döntéseket, kitűnő választás ez a kő. Ebből a tulajdonságából fakadóan nagyon jól használható a kő tanulmányaink során, vizsgák alkalmával, vagy amikor hirtelen gyors döntéseket kell meghoznunk. A tigrisszem megfékezi a túláradó energiákat, izgalmakat, melynek helyét mélységes belső béke és védettség érzete veszi át.
 
Malachit
A malachit mind a pozitív, mind a negatív energiákat felerősíti. Földeli a bolygón a spirituális energiákat. Sokan azt tartják róla, hogy még mindig alakul, s az új évezred egyik legfontosabb gyógyító köve lesz.
A malachit már most fontos védelmező kő. Könnyedén elnyeli a negatív energiákat és a szennyező anyagokat; a légkörből és a testből egyaránt összegyűjti azokat. Használat előtt és után is mindig meg kell tisztítani, mégpedig úgy, hogy egy kvarccsoportra helyezve a napra tesszük (ne használjunk sót, mert károsítja a felszínét).
Megtisztítja és aktiválja a csakrákat, és összehangol a spirituális vezetőnkkel. A harmadik szemre téve fokozza a vizualizációt és a tisztánlátást, míg a szíven egyensúlyt és harmóniát teremt. Megnyitja a szívet a feltétel nélküli szeretet számára.
A napfonatcsakrára helyezve a malachit lehetővé teszi a mélyreható érzelmi gyógyulást. Megszabadít a negatív tapasztalatoktól és a régi traumáktól; az elfojtott érzéseket a felszínre hozza, és így újra mélyeket tudunk lélegezni. Ugyancsak ezen a helyen egyensúlyba hozza a szív- és a köldökcsakrát, feltárja az ösztönös megérzéseket.
Lazurit
 
A lazurit ( lapis lazuli, lazúrkő ) erősíti a szellemet, elősegíti a meditációt és a magunkba tekintést. Feloldja a korlátozó gondolkodási mintákat, tiszteletre tanít önmagunkkal és másokkal szemben.A lazurit elmélyíti saját belső megérzéseinkbe és a rejtett érzelmekbe vetett bizalmat, harmóniát visz az emberek közötti kapcsolatokba.Számos kultúra tisztelte szentként a lazurit követ, az ” Ég követét, amely az embereket bölccsé teszi.”A lazurit a szellemet befelé irányítja, erősíti és elvezeti az igazság felismeréséig. Segítségével igazabbá és egyenesebbé válunk, őszinték leszünk önmagunkkal és másokkal szemben. Átlátszatlan kőként elősegíti szellemi felismeréseink gyakorlati megvalósítását is.A lazurit fejleszti az intuíciót és a befelé tekintést, ráébreszt a rejtett értelem és dolgok mögött ható erők mibenlétére is. Határtalan örömöt kelt bennünk az élet és a világegyetem csodája felett.A lazurit a maga sokoldalú hatásával a legismertebb kövek közé tartozik. Sugárzása miatt gyakran szinte misztikus kőnek tartják.Segítségével megerősíthető a homlokcsakra.

Labradorit

Intuitív képességek, kreativitás, nyugtató, vérnyomáscsökkentő, menstruációs panaszok, hormonháztartás, védő, auratisztító, öngyógyító képesség, tüdő, szemek, agyi funkciók, anyagcsere, köszvény, reuma.
A Labradorit ásványt a 17. század óta ismerjük és a 12 mesterkristály közé tartozik. Régen a varázslók kövének tartották. Fejleszti az intuitív képességeket, a kreativitást, oldja a feszültséget, a bánatot, és a félelmeket. Vérnyomás csökkentő hatása van, csillapítja a menstruációs panaszokat és egyensúlyba hozza a hormonháztartást. A labradoritnak védelmező, auratisztító hatása van, és aktiválja a szervezet öngyógyító képességét. Jótékonyan hat a tüdőre, a szemekre, fejleszti az agyi funkciókat, serkenti az anyagcserét, gyógyítja a köszvényt és a reumát.
Szelenit
A szelenit ásvány az egyik legfinomabb rezgésű drágakövek közé tartozik. A koronacsakra ásványa, tiszta tudatot biztosít tulajdonosa számára, elérhetővé teszi az angyali tudatot, nyugtatja a lelket. Kitűnő segítő meditációhoz és spirituális tevékenységekhez. Összehangolja a gerincoszlopot, csökkentheti az epilepsziás rohamokat. Méregteleníti a szervezetet és energiát biztosít viselője számára. A szelenit segíthet a központi idegrendszer normális működésében, fokozza az agyi funkciókat és nagyon jó aura tisztító.Szelenit hatása: gerincoszlop, méregtelenítés, védelem, angyali kapcsolat, stresszoldás, meditáció, központi idegrendszer, agyi funkciók.
 Akvamarin
        
Az akvamarin segítségedre jön, felszabadít más emberek hatása és benyomása alól. Az akvamarin támogat a betegségek mélyében húzódó minták feloldásában. Bátorságot és erőt sugároz, és megszabadít az áldozat mentalitástól,támogatja az immunrendszert. Az akvamarin elsősorban az érzelmek vizes minőségéhez kapcsolódik, különösen a fájdalmas tapasztalatokhoz, amik félelmet vagy fóbiát eredményeztek. Az akvamarin felszabadít más emberek hatása és benyomása alól. Nyugtató és enyhítő hatású, különösen rózsakvarccal vagy morganittal kombinálva.  Lágyan feloldja az energia blokkokat és elmossa a harag, bűntudat, csalódottság és félelem érzését.  Enyhíti a bánatot és gyászt.
Mentálisan: Nyugtatja és fókuszálja az elmét, így élesíti az intellektust. Tisztítja az észlelést, amely által segít beazonosítani azokat a viselkedési mintákat, amelyeket el kell engedni annak érdekében, hogy továbblépjünk az életünkben.
Pszichésen: Az akvamarinhoz erőteljesen vonzódnak azok az emberek, akik a finomenergiákra könnyen rá tudnak hangolódni, mert segít a diszharmonikus és ellentétes energiákat kiszűrni. Így a bátorság köve. Támogatja az angyali szférákkal való kommunikációt. Fejleszti a pszichikus képességeket, különösen azt a készséget, hogy a múlt és más dimenziók képeire, látomásaira hangolódjunk.
 
 
Hegyikristály
A  legerősebb kristály a gyógyhatások terén. Fokozza az összes többi kő hatását, erősíti a test összes funkcióját, kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre. A legismertebb gyógykövek egyikének számít. Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz. Hegyikristálytűkkel bármely más követ feltölthetünk. Amikor még nem kristályosodott ki, a hegyikristály tejszerűen átlátszatlan. Ebben a formájában tejkvarcnak nevezik. Mestergyógyító, bármilyen betegségre használható, minden területre hat.  Hatással van a szemre, bőrre, izületekre, tobozmirigyre…. Ellenállóképesség növelő, testi, lelki és szellemi kimerültség esetén, a végtagok fáradtságérzete esetén is ajánlott, erősíti az agyalapi mirigyet. Alkalmas a sorscsapások feldolgozására, lelki sebek gyógyítására, negatív energiák levezetésére, aura tisztítására erősítésére és védelmére, a kifejezőerő növelésére. Összehangolja a két agyféltekét, megerősíti az idegeket, és serkenti a mirigyek működését, egyszerre ad energiát és apasztja le a duzzanatokat. Tisztítja és egyensúlyba hozza a csakrákat. Aura védő. Az aura kvarcokat  természetes hegyikristály és fémek pontosabban arany, platina,titánium, indium… kombinációja lévén hozzák létre. A nemesfémek kölcsönhatásba lépnek a kvarccal, így kölcsönösen energetikailag támogatják egymást és fantasztikus energiák keletkeznek. Nagyon magas erejű kő!  Az ásványokban látható zárványok természetes képződmények!Tanzanit

A tanzanitot 1967-ben fedezték fel a Kilimandzsáró lábánál őshonos maszáj törzsek, akik a mai napig folytatják ezzel a kékes drágakővel való kereskedést. Nem véletlenül, ez az ásvány csak ezen a területen található meg.

A tanzanit drágakőről azt tartják, hogy javítja a hallást, valamint erős sejtmegújító hatása van. Lelki hatásai között kiemelendő a szorongásoldó hatása: segít feldolgozni az eltemetett fájdalmakat, segít kilábalni a depressziós időszakokból. Fókuszálttá tesz. Élénkíti a torokcsakrát, elősegíti a magasabb rendű szintekről kapott információk továbbadását.
Enyhíti az érzékszervi problémákat. Javítja az emlékezetet és az összpontosító képességet. Félelem esetén megnyugtat, és segít bizakodóvá válni.

 
Néhány felsorolás , melyik betegséget melyik kővel tudod gyógyítani….
Ők azok,akikben nem kell hinned, maguktól, a hited nélkül is teszik a dolgukat.
 
 
Unakit  


       Az unakit elősegíti az újjászületést, fényt derít rájuk, összehangolja a múltbeli blokkok okaival kapcsolatos információkat, és finoman megszünteti azokat a körülményeket, amelyek akadályozzák a spirituális és a pszichológiai fejlődést.

Ugyancsak hatékony az előző életek gyógyításában, mert visszavisz a problémák eredetéig, és lehetővé teszi az újragondolását.
Ha ez a szándékunk, az unakitot tartsuk a kezünkben vagy tegyük a harmadik szemre!

Akár a távoli, előző életekből, akár a közeli múltból ered is a rendellenesség, az unakit rezgése elér az alapvető okhoz, bármelyik szinten található is, a felszínre hozza, így átalakíthatóvá válik.   Az unakit a látomás köve. Összehangolja az érzelmeket a spiritualitással.
A harmadik szemre téve megnyitja azt, s elősegíti a vizualizációt és látomások születését. Ha arra van szükség, biztosítja a földelést és hasznos lehet meditáció vagy extraszensz tevékenység után is.                               

 
 • Aggódás: ametiszt, borostyán, citrin, kék tigrisszem, kék turmalin, ónix, rubin, rózsakvarc
 • Agy megnyugtatása: ametiszt, amazonit
 • Agy serkentése: ametiszt
 • Akaraterő fokozása: berill, fluorit, grosszulár, hematit, jáspis, rubin
 • Allergia: akvamarin, aventurin, achát, borostyán, cirkon, fluorit, fukszit, kvarc
 • Alvás, ami nehezen jön: ametiszt, hematit, kalcedon
 • Alzheimer kór: andaluzit, ónix, sugilit
 • Angyali tudat: szelenit
 • Angyalokkal való kapcsolatteremtés: angelit, larimar, petalit, szelesztit, szerafinit
 • Anyagcsere szabályozása: ametiszt, labradorit, piroluzit, szardonix, vörös tigrisszem
 • Álom köve: jáde
 • Álom, ami rossz: gyémánt, napkő, smaragd
 • Álom, ami jövőbe lát: vörös jáspis
 • Átok: sattukit
 • Átok távol tartása: fekete turmalin, kiasztolit tigrisszem
 • Átok visszafordítása: fekete turmalin csillámmal, lapis lazuli
 • Bánat megszüntetése: dioptáz, lepidolit
 • Bátortlanság: bornit, gyémánt, gránát, karneol, moha achát, tigrisszem, vezúvián
 • Belső béke: ametiszt, girasol, kék jáde, rózsaszín kalcedon, szelesztit, szerpentin, vanadinit
 • Bél betegségek (vastagbél): aranytopáz, kalcit, moha achát, rózsakvarc
 • Bizonytalanság: ametiszt, apofillit, holdkő, kalcedon, labradorit, muszkovit, topáz, szardonix
 • Célok elérése: borostyán, hiddenit, jáspis, lepidolot, zafír
 • Célok megtalálása: dolomit, smaragd
 • Depresszió gyógyítása: lapis lazuli, kunzit, citrin, karneol, narancs kalcit, ametrin, borostyán
 • Diszlexia: fekete turmalin, sugilit, király zafír
 • Diszharmónia mentális kiegyensúlyozása: csaroit, szerpentin
 • Elengedés: apacskönny, hegyikristály, diopszid, arany, topáz, pirit, kvarc
 • Elfogadás önmagunk iránt: achát, füstkvarc, krizopráz
 • Elhagyatottság érzése: napkő
 • Elhízás: türkiz, citrin, jádeit, magnezit, turmalin
 • Előző élet felidézése: variszcit, szerpentin, barna jáspis, howlit, gránát
 • Energia áramlás serkentése: jadeit, magnetit, boji, sörl, thulit
 • Epe: aranytopáz, peridot, zöld obszidián, citrin, danburit, kalcedon
 • Epilepszia: malachit, lepidolit, gagát, kunzit, smaragd, turmalin, achát, ametiszt, kalcedon
 • Erkölcs: kék turmalin
 • Erotika: opál, rodokrozit, rubin, thulit
 • Életerő: borostyán, tűzachát
 • Fejfájás: achát, ametiszt, akvamarin, hegyikristály, indigolit, lazurit, zafír, borostyán, turmalin
 • Fejlődés elősegítése: akvamarin, azurit, borostyán, kalcit, larimar, holdkő
 • Fekély gyomorban: ametrin, hegyikristály, malachit, rodonit, zafír, sugilit
 • Felelősség vállalása: akvamarin, ceruszit, iolit, malachit, peridot
 • Felfúvódás: citrin, jáspis, peridot, smaragd, gyöngy, rutilkvarc, aventurin, zeolit, variszcit, zöld jáspis
 • Félelem enyhítése: turmalin, sugilit, perhnit, ónix, gagát, kiasztolit, vörös kalcit, gyémánt, idokrász
 • Férfiasság: gránát, pirit, mahagóni obszidián, füst kvarc, rubin, zoisit
 • Fóbiák: cinkit, szodalit, rutiltartalmú kvarc, prehnit, citrin, krizokolla, azurit
 • Fülfájás: türkiz, zafír
 • Gégegyulladás: borostyán, indigolit, zafír, stilbit
 • Gombás fertőzés: moha achát, kén, riolit, rodokrozit, opál, kianit, fluorit, citrin, heliotrop
 • Gyász feldolgozása: ametiszt, citrin, gagát, indigolit, peridot, gyöngy, pirit, kvarc
 • Gyomorsav: jáspis, berill, magnezit
 • Gyűlölet: jáspis
 • Haj őszülése: krizokolla
 • Hajhullás: achát, ametiszt, lazurit, zafír
 • Hallás problémák: lapis lazuli, ametiszt
 • Harmadik szem felnyitása: lazurit, azurit
 • Hasfájás: malachit, nefrit, nappirit
 • Herpesz: borostyán, gránát, lazurit, peridot, turmalin
 • Hírnév: aranytopáz
 • Hízás: danburit
 • Hormon szabályozása: hesszonit gránát, akvamarin
 • Hólyag erősítése: borostyán, jadeit, jáspis, magnezit
 • Hólyag és vesekő: jádeit, jáspis, karneol, rutilkvarc, türkiz
 • Hörgők erősítése: biotit, kalcedon, korall, kvarc, tigrisvas, cirkon
 • Hőlevezetés: ezüst
 • Hőhullámok: citrin, tűzachát
 • Húgyuti gyulladás: heliotrop
 • Hüvelygomba: cinkit, dentrites kalcedon
 • Idegrendszer harmonizálása: amazonit, akvamarin, arany, lazurit, zafír
 • Idegesség: akvamarin, eperkvarc, aranytopáz
 • Idegzsába: lepidolit, kunzit, karneol
 • Időutazás: apofilit, krizantémkő, szerpentin
 • Immunrendszer erősítése: borostyán, epidot, réz, karneol, csillagachát, turmalin, akva aura
 • Infarktus: melanit gránát
 • Influenza: jadeit, jáspis, riolit, tektit, verdelit
 • Izzadás: apacskönny, hegyikristály
 • Jogi ügyek: hematit
 • Jó szerencse köve: topáz
 • Jóakarat: napkő, kalcedon
 • Jóindulat: krizokolla
 • Jólelkűség: kalcedon, krizokolla
 • Jólét: türkiz, fuchsit, jáspis
 • Karma kövek: opál, okenit
 • Káros szenvedélyek: ametiszt
 • Keményedések: cölesztin, girasol, turmalin kvarc, wulfenit
 • Kemoterápia: füstkvarc
 • Keringési rendszer szabályozása: gránát, krizokolla, jadeit, malachit, rodonit, rubin
 • Korpa: aventurin, borostyán, zafir
 • Körömbetegség: kalcit, smaragd
 • Laktóz érézkenység: spesszartin
 • Láb ha gombás: jadeit, sztaurolit
 • Látás javítása: achát, akvamarin, aventurin, korall, szodalit, smaragd, malachit
 • Láz csökkentése: achát, hegyikristály, krizokolla, gagát, dumortierid, aranytopoáz, lazurit, opál, peridot, prázem
 • Leégés: aventurin, fuchsit, prázem, ezüst
 • Leépülés nehéz fémek: sörl, krizopráz
 • Lehetőségek felismerése: ametrin, aventurin, aranyberill, dioptáz

Ha szeretnél egy általam létrehozott csoport tagja lenni, ahol hasonló támákkal foglalkozom, akkor csatlkaozz hozzánk itt